Hoppa till huvudinnehåll
Bitar av mjuk pepparkaka med lingonfrosting på ett kakafat av glas.

Mjuk vegansk pepparkaka med lingonfrosting

En vegansk mjuk pepparkaka med syrlig lingonfrosting gjord på lingonsylt och vegansk färskost. Kakan passar perfekt till adventsfikat, eller när du helt enkelt bara är sugen på en tjusig kaka!

20 min + bakningstid
Högtider
Efterrätt
Imponera
Veganiserad
Fika
Jul
Baka

Ingredienser

12 portioner

Ingredienser kaka

3 dl vetemjöl
1 ½ dl strösocker
1 tsk kanel
1 tsk malda nejlikor
1 tsk malen ingefära
1 tsk bakpulver
100 g veganskt margarin
1 dl havregrädde
1 dl havremjölk
½ dl ljus sirap
2 msk lingonsylt
veganskt margarin och ströbröd till formen

Ingredienser frostning

225 g bredbar, vegansk färskost
1 dl florsocker
2 tsk citronjuice
1 dl lingon
  1. Värm ugnen till 175 grader och smörj och bröa en avlång  brödform på ungefär 1,5 liter.
  2. Blanda de torra ingredienserna i  en bunke. Smält margarinet och tillsätt de torra ingredienserna och havregrädden, havremjölken, sylten och sirapen. Blanda tills du får en smidig smet som du sen häller i den bröade formen.
  3. Grädda pepparkakan i nedre delen av ugnen i 45 minuter och låt svalna.
  4. Vispa färskosten med florsockret luftigt. Tillsätt citronjuice och  lingon och blanda. Bred frostningen på den svalnade pepparkakan.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden