Hoppa till huvudinnehåll
Ugnsrostade grönsaker och scallopini på en turkos tallrik

Vegansk filébit med ugnsrostade grönsaker

En klassisk middag veganiserad, vi använder oss av vitt vin GodDryck No 1 som är både vegansk och alkoholfritt, det ger en djupare smak.

45 min
Middag
Veganiserad
Imponera

Ingredienser

4 portioner
1 dl alkoholfritt vitt vin
1 msk oregano
1 msk timjan
1 tsk cayennepeppar
½ dl rapsolja
300 g större vegofiléer, ex Quorn
4 potatis
4 rödbetor
1 sötpotatis
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj av och skrubba potatis och sötpotatis. Skölj av rödbetor och skala dem. Dela alla rotfrukter i klyftor.
  2. Blanda vitt vin, timjan, oregano och cayennepeppar och rapsolja. Häll blandningen över rotfrukterna och grädda i mitten av ugnen i 30 minuter.
  3. Efter de 30 minuterna, lägg in vegobiffarna, vi använder Quorn Vegan Gourmetfiléer, häll över lite av spadet över filéerna. Grädda i ugnen ytterligare 15 min. Servera med din egen favoritsås, vi använder BBQ-sås.

Stöd arbetet för djuren och gör skillnad som månadsgivare. För varje ny medlem kan vi gemensamt arbeta för en djurvänligare värld. Tack för att du tar ställning. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden