Ingredienser
2 ½ dl socker
3 msk sirap
3 msk rapsolja
1 msk rosenvatten
½ g saffran
2 dl mandelsplitter
½ dl pistagenötter
- Finhacka pistagenötterna med en matberedare eller för hand. Tänk på att inte köra nötterna för länge, då blir det pistagenötsmjöl. Ta fram en plåt med bakplåtspapper.
- Koka under omrörning upp socker, sirap, olja och rosenvatten i en kastrull. När sockret har smält kan du sänka värmen och låta det karamelliseras. Det brukar ta 5-10 minuter.
- Häll i mandelsplittret och saffran och rör om ordentligt så att allt blir jämnt fördelat i smeten.
- Klicka ut godiset på bakplåtspappret med hjälp av två skedar. Se till att ha allting i ordning när du börjar klicka ut godiset då det stelnar snabbt! Strö över pistagenötter och låt svalna innan servering.