Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail

Vegofilé med grön chili och lime

Kryddigt och uppfriskande marinad för dig som gillar kombinationen av lime, ingefära och grön chili. Marinaden är så god att jag vanligen sparar det som inte kommer med i grillen och använder den som salsa över filéerna och potatisen.

1,5 h
Middag
Lunch
Midsommar
Såser & tillbehör

Ingredienser

4 portioner

Marinad

1 kruka koriander
1 grön chili
½ dl olivolja
2 vitlöksklyftor
2 x 2 cm ingefära
1 lime
Salt efter smak

Övriga ingredienser

200 g tzay filéer, upptinade
2 sötpotatis
  1. Börja med att baka potatisarna. Dela sötpotatis i halvor och pensla på med olja, strö på lite salt, linda in de i folie och håll utkik medan du jobbar med filéerna. Potatisarna är klara efter drygt en timme, beroende på storlek.
  2. Fortsätt med att finhacka chili, koriander och vitlök. Riv ingefäran med rivjärn och pressa saften från en lime. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål och rör om.
  3. Ha filéerna i en fryspåse och häll över marinaden. Låt den vila i minst 1 timme.
  4. Ställ filéerna på grillen och låt de stå tills de får en gyllene färg, ungefär 10-15 minuter. Har du marinerat filéerna under natten, se till att börja med potatisarna en timme i förväg så att allt bli klart samtidigt. Servera tillsammans och spara gärna marinaden som blir över som salsa till potatisen.
    Thumbnail

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt