Hoppa till huvudinnehåll
Veganska filéer och en grön chili på en tallrik.

vegansk filé med grön chili och lime

Kryddigt och uppfriskande marinad för dig som gillar kombinationen av lime, ingefära och grön chili. Marinaden är så god att vi vanligen sparar det som inte kommer med i stekpannan och använder den som salsa över de veganska filéerna och potatisen.

1,5 h
Middag
Lunch
Midsommar
Såser & tillbehör
Glutenfritt
Nötfri

Ingredienser

4 portioner

Marinad

1 kruka koriander
1 grön chili
½ dl olivolja
2 vitlöksklyftor
2 x 2 cm ingefära
1 lime
Salt efter smak

Övriga ingredienser

200 g vegofilébitar, upptinade
2 sötpotatis
  1. Börja med att baka potatisarna. Dela sötpotatis i halvor och pensla på med olja, strö på lite salt, linda in de i folie och håll utkik medan du jobbar med filéerna. Potatisarna är klara efter drygt en timme, beroende på storlek.
  2. Fortsätt med att finhacka chili, koriander och vitlök. Riv ingefäran med rivjärn och pressa saften från en lime. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål och rör om.
  3. Ha filéerna i en fryspåse och häll över marinaden. Låt den vila i minst 1 timme.
  4. Ställ filéerna på grillen och låt de stå tills de får en gyllene färg, det går också bra att steka ungefär 10-15 minuter.
  5. Har du marinerat filéerna under natten, se till att börja med potatisarna en timme i förväg så att allt bli klart samtidigt. Servera tillsammans och spara gärna marinaden som blir över som salsa till potatisen.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden