Vegansk kycklingpaj med soltorkade tomater
Vem gillar inte paj!? Perfekt både mitt i veckan och till helgen och ger dessutom garanterat en god lunchlåda! Utöver den veganska kycklingen innehåller denna paj även grönkål, champinjoner och soltorkade tomater i en krämig stanning baserad på havregrädde. Med chicken & steak-krydda blir pajen dessutom lite extra kycklinglik. Receptet kommer från Björn Håkansson, @proteinbrist på Instagram.
Ingredienser
Pajdeg
2 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 dl rapsolja
3 msk havremjölk
1 tsk salt
Fyllning
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 paket hälsans kök filébitar (320g)
2 dl hackad grönkål
1-2 msk Santa Maria Chicken & Steak krydda
Topping
champinjoner (efter smak)
soltorkade tomater (efter smak)
riven ost (efter smak)
Stanning
2,5 dl Havregrädde
4 msk vetemjöl
1 nypa svartpeppar
- Sätt ugnen på 200°, blanda mjölet och saltet. Tillsätt oljan och havremjölken och blanda till en klump som du sedan pressar ut i en pajform. Nagga botten med en gaffel och förgrädda i ca 5minuter.
- Stek filébitarna, hacka ner gullöken och vitlöken och stek tillsammans tills filébitarna fått fin färg. Krydda med Chicken and Steak-kryddan. Tillsätt grönkålen och stek i ytterligare ett par minuter. Häll ner allt innehåll i pajskalet.
- Toppa med skivade champinjoner och soltorkade tomater. Häll över stanningen och toppa med ost.
- Ha sedan pajen i ugnen i ca 25 minuter tills osten smält och fått fin färg. Låt gärna pajen stå några minuter innan servering.