Veganska jordnötsnudlar
Nudelrätter gör sig riktigt bra i vegansk version! Dessa nudlar har fått smak av bl.a. jordnötter, ingefära och chili. Utöver vegokyckling innehåller rätten även morot, broccoli och savoykål - en kålsort som är lite mildare i smaken än mycket annan kål och därför är god att äta både rå och, som här, tillagad ihop med annat. Receptet kommer från Frida, @tinyjunglecrib på Instagram.
Ingredienser
2 paket udonnudlar
4 färska champinjoner
1 gul lök
1 morot
Broccoli (efter smak)
Savoykål (efter smak)
Vegokyckling (t.ex. anamma vegobitar)
5 cm ingefära
1/2 röd chili
4 vitlöksklyftor
1/2 msk sesamolja
1/2 msk risvinäger
1 dl jordnötssmör (slät)
1 msk soja
1 msk sweet chili sås
- Koka nudlar enligt anvisning på paketet (spara 1/2 dl av vattnet vid avhällning).
- Hacka morot, broccoli, lök, champinjoner och savoykål. Stek i olja på hög värme några minuter. Salta rikligt! Sänk värmen och tillsätt vegobitar.
- Skala ingefäran och lägg i mixer tillsammans med vitlök och chili. Mixa tills allt är uppdelat i småbitar.
- Blanda jordnötssmör, risvinäger, sesamolja, soja och sweet chili i en skål. Tillsätt ingefärsmixen och 1/2 dl av vattnet som nudlarna kokat i.
- När nudlar och wok är klara häller du nudlarna och jordnötssåsen i stekpannan och blandar noga.
- Servera gärna med sesamfrön, salladslök och rostad lök.