Baguette med vegansk kycklingröra
Vad är bättre än en kycklingbaguette? En vegansk kycklingbaguette såklart! Med fyllning som både människor och kycklingar blir glada av! Denna härligt currydoftade röra slänger du snabbt ihop med vegokyckling, vegansk fraiche och majonnäs, äpple, lök och massa goda kryddor. Packa ner i ryggsäcken och njut av den perfekta picknicken! Receptet kommer från Ami Niglöv, @plantbasedbyami på Instagram och Facebook.
Ingredienser
Två baguetter, gärna rustikbaguetter
1 spetspaprika
Koriander (till garnering)
Sirachasås (till garnering)
Lycklingröra
1 paket vegokyckling (t.ex. Hälsans köks filébitar 320 g)
4 dl havre fraiche
2 dl vegansk majonnäs
2 äpplen
1 liten purjolök eller rödlök
1,5 msk curry (alt. 1/2 msk stark curry)
2 tsk paprikapulver
2 tsk gurkmeja
0,5 msk mango chutney
0,5 tsk salt
peppar (efter smak)
- Stek vegokycklingen i lite olja och låt svalna.
- Skala och tärna äpplen och hacka löken.
- Blanda havrefraiche, majonnäs och kryddor och vänd ned vegokycklingen.
- Smaka av med salt och peppar.
- Skär upp baguetterna och fyll dem med lycklingröran och skivad paprika. Toppa med koriander och sirachasås. Ät och njut!