Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail

Ceviche med lime, chili och koriander

En sydamerikansk delikatess du inte ska missa!

10 min tillagningstid + blötläggning
Förrätt
Snacks
Glutenfritt
Nyår
Veganiserad

Ingredienser

5 portioner
200 g torkad cochayuyo (finns att köpa i sydamerikanska butiker) eller veganska räkor (finns att köpa i asiatiska butiker)
2 gula lökar, cirka 200 g
1 grön paprika, cirka 150 g
2 dl citronjuice
1 kruka koriander
1 grön chili
2 vitlöksklyftor
1 tsk kummin
1 tsk salt
½ dl olivolja
  1. Blötlägg cochayuyon i en timme och  skär den sen i kuber om en centimeter.
  2. Hacka löken och paprikan och finhacka koriandern.
  3. Skär chilin på längden och  rensa ut kärnorna. Finhacka chilin och blanda allting med citronjuice i en bunke och pressa i vitlöken. Tillsätt kummin,  salt och olja.
  4. Låt stå i minst en timme  och servera sen med rostat bröd eller  tortillachips.

 

*Cochayuyo är ett sorts sjögräs som finns att köpa i sydamerikanska livsmedelsbutiker och som ofta används i chilensk matlagning.
 

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt