Hoppa till huvudinnehåll
Carpaccio på betor

Vegansk Carpaccio på tre sorters betor

Recept på vegansk carpaccio på tre sorters betor, lättlagad rätt perfekt som plockmat!

30 min
Veganiserad
Förrätt
Nyår

Ingredienser

6 portioner
500 g rödbetor, gulbetor eller polkabetor
1⁄2 dl solroskärnor
65 g späda salladsblad
150 g hård, smakrik vegansk ost
olivolja
1⁄2 dl balsamvinäger
2 msk sirap
svartpeppar
flingsalt
  1. Koka betorna tills de är mjuka. Häll av vattnet och gnid av skalet under rinnande, kallt vatten.
  2. Rosta solrosfrön i en torr och het stekpanna. Skär betorna i tunna skivor med en mandolin eller en vass kniv. Lägg ca tio rödbetsskivor på en tallrik och strö valfria späda salladsblad över. Detta är lagom till ungefär en person.
  3. Riv valfri hård och smakrik ost och strö osten och de rostade solrosfröna över betorna och salladsbladen. Ringla över lite god olivolja och balsamicosirap. Mal över svartpeppar och strö över lite flingsalt och servera.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden