Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk gubbröra på fröknäcke

Vegansk gubbröra

Gubbröra är en klassiker som passat fint på mackan eller tillsammans med potatis. Här har vi veganiserat den och använt både tofu och aubergine för att få till bra konsistens. Vi använder ett salt som kallas för kala namak för att få till "kokt-ägg-smak". Det är ett svart salt som ofta används i sydasiatiska rätter i bland annat Bangladesh, Nepal, Indien och Pakistan. Du hittar oftast kala namak i indiska, asiatiska eller helveganska butiker.

20 min
Veganiserad
Förrätt
Jul
Midsommar
Påsk

Ingredienser

4 portioner
2 kokta potatisar
1 liten rödlök
2 msk kapris
1 msk hackad dill
1 dl äggfri majonnäs
1 dl havrefraiche
1,5 dl auberginesill i bitar
100 g fast tofu
1 krm kala namak salt
Salt & peppar
  1. Använd den färdiga auberginesillen från receptet här!
  2. Koka potatisen. Sila bort lagen från auberginen och låt rinna av. Tärna potatisen och aubergine samt finhacka rödlöken. 
  3. Tärna tofu och salta med kala namak och låt stå i några minuter. 
  4. Blanda aubergine med potatis, kapris, rödlök, dill, havrefraiche och majonnäs. Tillsätt tofun. Smaka av med salt och peppar.  Servera röran på knäckebröd eller rågbröd. Garnera med dill.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden