Hoppa till huvudinnehåll

Vegansk tacopaj

En fanastisk god vegansk tacopaj med vegofärs och vegansk creme fraiche. Färska jalapeños ger pajen lite extra sting! Perfekt att variera tacofredagarna med!

1 timme och 15 minuter
Veganiserad
Barnvänligt

Ingredienser

4 portioner
2 dl vetemjöl
100 g mjölkfritt margarin
1-2 msk kallt vatten
1/2 gul lök
300 g vegofärs
1 påse taco kryddmix
1-2 dl vatten
1½ msk jalapeño, hackade
225 g vegansk crème fraiche
3 tomater
  1. Börja med pajdegen. Blanda mjöl och margarin till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Låt vila kallt en stund. Tryck ut degen i en smord pajform. Förgrädda pajskalet i 225 grader i ca 10 min.
  2. Hacka löken och bryn den i margarin eller olja. Tillsätt färsen och fräs en stund. Rör ner kryddmix och vattnet. Låt sjuda på svag värme ett par minuter. Rör om då och då. Tillsätt jalapeños.
  3. Lägg färsfyllningen i pajskalet och bred över vegansk crème fraîche. Skiva tomaterna och fördela dem ovanpå.
  4. Grädda pajen 10-15 min. Servera med grönsallad.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden