Hoppa till huvudinnehåll
Tomatsallad med sumak på en vit tallrik

Tomatsallad med sumak

Tomatsallad är alltid fräscht och gott. Försök hitta riktigt mogna tomater och lyft dem sedan extra med sumak. Sumak och tomat är verkligen en drömsk kombo. Sumakbär är sötsyrliga bär som är vanliga i Mellanösternköken. De kan ofta köpas som ett malt pulver och det är så gott i sallader och marinader, men även som kryddning i biffar. Finns i Mellanösternbutiker och på nätet. Får du inte tag på sumak går det bra att hoppa över. Receptet kommer från Mattias Kristiansson.

Påsk

Ingredienser

6 portioner
3 st tomater, i bitar
0.5 st gurka, i bitar
1 st rödlök, tunt skivad
0.5 kruka basilika
2 msk rostade pinjenötter
1 msk sumak
1 st citron, saften
1 msk olivolja
salt
svartpeppar
  1. Blanda tomat, gurka och lök på ett fat.
  2. Strö över basilika och pinjenötter.
  3. Vid servering, vispa ihop sumak, citronsaft, olja, salt och peppar i en skål. Ringla över salladen.

Vill du äta mer vego? Ladda ner vår kostnadsfria app Välj Vego och samla alla dina favoritrecept på ett och samma stället. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden