Hoppa till huvudinnehåll
Gräddig pasta på vit tallrik, det ligger champinjoner intill tallriken

Vegansk krämig pasta med svampsås

Krämig pasta - helt veganskt! Välj dina favoritsvampar och koka ihop till en krämig sås på växtbaserad grädde och blanda ihop med pasta. Välj sojagrädde och glutenfri pasta vid celiaki.

20 min
Veganiserad
Middag
Lunch
Billiga veganska recept
Under 30 min
Nötfri
Sojafritt

Ingredienser

4 portioner
8 kastanjechampinjoner (eller annan svamp du gillar)
2 schalottenlökar
2 msk olja
3 dl växtbaserad grädde (havre-eller sojagrädde)
2 msk hackad timjan
80 g spenat
1 dl hackade soltorkade tomater
Salt och peppar

Till servering

4 portioner pasta (t ex linguine
2 dl finriven vegansk parmesanost eller 1 dl näringsjäst
  1. Rensa svampen och skiva dem. Skala och finhacka löken. Fräs svamp och lök i olja i några minuter tills svampen har fått färg.
  2. Häll i vegetabilisk grädde och tillsätt timjan, låt sjuda i några minuter till. Salta och peppra.
  3. Koka pastan enligt anvisningar och häll sedan över pasta i pannan. Tillsätt spenat och soltorkade tomater. Servera och strö över finriven vegansk parmesan.

Stöd arbetet för djuren och gör skillnad som månadsgivare. För varje ny medlem kan vi gemensamt arbeta för en djurvänligare värld. Tack för att du tar ställning. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden